aktuellt

Aktuella Projekt

Premiär 05 mars

Ett Maskrosbarns Försvarstal

”Ett maskrosbarns försvarstal” är ett projekt som utgår från ett manus med samma namn. Ett projekt som handlar om att växa upp som maskrosbarn. Om kärlekens villkor, om skuld och skam. Detta manus arbetades fram i en community-process 2015 och ska nu nå scenen i en ny version med premiär i början av mars. Om du är intresserad av att vara med i projektet så kan du det genom att i cirkelform följa och påverka arbetet och slutresultat. Detta kommer att ledas av regissören.

Premiär xx januari

Helt privat

En privatarkeologisk djupdykning i tonårsångestens slagghög

Ta fram dagboken du skrev när när du var ung och störtkär. Leta upp dikten du skrev när du var full av sorg. Kontakta oss så gör vi allt det till en varm, rolig och viktig kväll i Musikhusets café inför publik. Det tillsammans med andra som delar sina texter, en DJ och en konferencier. ”Helt privat” är inspirerat av ’Mortified’ rörelsen i USA och utgår från alla våras gamla dagböcker, brev, dikter… Kontakta oss om du vill vara en del av denna rörelse. Vi väljer tillsammans ut texter som ska möta publik och kunniga coacher stödjer dig i hur det kan läsas upp. Om du vill att dina texter ska vara med men inte du själv så finns även den möjligheten.

com-radio

Com-radio är vår community basserade radioteaterscen. Vi vill skapa en mångfald av berättelser och perspektiv som utgår från individers och gruppers berättelser. Grundfrågorna är; ”Om nått i ditt liv hade varit en radioteater, vad hade det då handlat om?” ”Om du skulle göra radioteater om nått i din omvärld, vad skulle det då handla om?” ”Berätta om en vändpunkt/höjdpunkt i ditt liv.” Com-radio kan också utgå från aktuella händelser, nyheter och grupper. Om du är intresserade av att vara med eller har tankar om vad pjäserna ska handla om så kontakta oss.

BOOSTA 2025

Vi vill med BOOSTA-2025 möjliggöra en stor samling för samhällsförändring. BOOSTA vilar på fem grundstenar som är förändring, bildning, fredsaktivism, konst och samtal. Ett event/festival/ akademi som innehåller föreläsningar, verkstäder, spännande konstnärliga upplevelser, bildande och fredsaktivistiska exempel. Ett träningsläger i demokrati. Vill du på nått sätt delta i detta eller har idéer om vad som ska hända på BOOSTA 2025 så hör av dig.

Mer info kommer snart…