Premiär 5 Mars 2024

Ett Maskrosbarns Försvarstal

”Ett maskrosbarns försvarstal” är en communitybaserad monolog. Den har premiär den 5:e mars 2024. Föreställningen ska sedan på turné runt om i landet. Håll utkik efter biljetter på sociala medier, på vår hemsida eller på nån anslagstavla nära dig.

Emilia är fyra år när hon för först gången träffar sin pappa. ”Jag vaknade av att han stod och sluddrade vid min säng. Sedan såg jag mamma som stod utanför i morgonrock och skrek att han skulle sticka, annars skulle hon ringa polisen.”

Alla i Gävle känner till Emilias pappa. Mannen som sitter på parkbänken, som åker in och ut ur fängelset, som säljer knark och skriker på bussen. Men trots allt han utsätter henne för så älskar hon honom. Monologen Ett Maskrosbarns Försvarstal bygger på Emilias berättelse om att växa upp med vuxna, och ett samhälle som sviker gång på gång. Om en ständig kamp i skuld, skam, längtan, hopp och hopplöshet. Om hennes vilja att förstå, vilja gå vidare, hitta nån slags frihet och något sätt att fungera, en kamp där kärlekens villkor står i centrum.

Regi: Reine Lööf
Manus: Manda Stenström
Producent: Sarah Stenberg
Scenograf: Lars Jansson
Ljuddesign/Musik: Viktor Zeidner

Till er som vill köpa föreställningen

Enligt föreningen Maskrosbarn har 500.000 barn i Sverige en förälder med missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Ett Maskrosbarns Försvarstal är en monolog som riktar sig speciellt till såväl ungdomar och unga vuxna som till föräldrar, lärare, socialarbetare och politiska beslutsfattare.

Utifrån era önskemål erbjuder vi föreställningen tillsammans med:

– Föreläsning
– Samtal
– Verkstad

Pris och upplägg: Enligt överenskommelse, Maila eller ring så hittar vi ett upplägg som passar er!

Mail: sarah@profundisteater.se, Telefon: 0706959302

Enligt föreningen Maskrosbarn har 500.000 barn i Sverige en förälder med missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Ett Maskrosbarns Försvarstal är en monolog som riktar sig speciellt till såväl ungdomar och unga vuxna som till föräldrar, lärare, socialarbetare och politiska beslutsfattare. Utifrån era önskemål erbjuder vi föreställningen tillsammans med: – Föreläsning – Samtal – Verkstad Pris och upplägg: Enligt överenskommelse, Maila eller ring så hittar vi ett upplägg som passar er! Mail: sarah@profundisteater.se, Telefon: 0706959302
Se info här: https://profundisteater.se/mot-oss/
Se info här: https://profundisteater.se/mot-oss/